Jalkahoito

woman sitting in front of table

Jalkahoito hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi!

Ammattitaitoinen jalkojen hoitajamme kartoittaa jalkojesi tilan, suunnittelee ja tekee hoidon vastaten tarpeitasi. Hoitajamme tähtää työssään erityisesti jalkojen terveyteen, toimintakyvyn tukemiseen, hyvinvoinnin ja jalkaongelmien ennaltaehkäisyyn. 

Perinteinen 60 min jalkahoito sisältää: 

 • Jalkakylvyn
 • Ihon ja kynsien kunnon tarkastuksen
 • Kynsien leikkauksen ja paksuuntuneen kynnen ohennuksen
 • Kovettumien poiston
 • Känsien hoidon
 • Jos aikaa jää, niin säärien hieronta tehdään hoidon päätteeksi

Hinta 65 euroa.

Perinteinen 45 min jalkahoito sisältää: 

 • Jalkakylvyn
 • Ihon ja kynsien kunnon tarkastuksen
 • Kynsien leikkauksen
 • Kovettumien poiston
 • Kevyen hionnan karheille jalkapohjille

Hinta 54,50 euroa.

“Niin ihanaa ja ammattimaista! Sain hyviä neuvoja, miten voin itse paremmin hoitaa jalkojani.”

– Nita 55 v. –

Yleistä jalkahoidostamme

Räätälöimme hoidon aina asiakkaan tarpeen mukaan. Hoidamme myös erilaisia kynsiongelmia (sieni-, tora- ja pitkäkynnet, sisäänkasvaneet – ja paksuuntuneet kynnet) sekä kovettumien ja känsien poistoja. Edistämme reumaatikkojen ja diabeetikkojen jalkojen terveyttä ja hyvinvointia. 

Jalkahoidon hinnat:

45 minuuttia 54,50 €
60 minuuttia 65,00 €
90 minuuttia 87,00 €

Jalkahoitoon pääset Jyväskylän keskustassa toimitiloissamme Idankujalla tai jalkahoitajamme voi tulla tekemään jalkahoidon myös kotiin.

people laughing and talking outside during daytime

Jalkahoidon tärkeys eri sairauksissa

Diabetes, kihti ja reuma ovat yleisimmät sairaudet, joiden takia käännytään jalkahoitajan puoleen. Muun muassa näihin  sairauksiin liittyvissä jalkahoidossa ennaltaehkäisy on merkittävässä roolissa.

people laughing and talking outside during daytime

Diabeetikon jalkojen hoitamisen syyt ja tavoitteet

Diabetes vaikuttaa jalkojen verenkiertoon, mikä saattaa johtaa ihon kunnon heikkenemiseen. Diabeetikon jalkojen iho usein kuivuu ja halkeilee herkemmin. 

Sen takia jalkojen itsehoidossa rasvaaminen ja muu ihon kunnosta huolehtiminen ovat avainasemassa. Meidän ammattilaisemme tekemä säännöllinen jalkahoito auttaa pitämään jalat terveinä pysyvämmin. Jalkahoidon yhteydessä Carisman Terveys & Hoivan jalkojen hoitaja antaa sinulle oikeat ohjeet jalkojen kunnosta huolehtimiseen kotioloissa. 

Pienenkin ongelman ilmetessä kannattaa kääntyä nopeasti diabeetikon jalkojen hoitoon erikoistuneen jalkahoitajan puoleen. Oikeanlainen hoito ja nopea reagointi voivat estää vaivojen kroonistumisen.

Reumaatikon jalkojen hoitamisen syyt ja tavoitteet

Tulehdukselliset reumasairaudet aiheuttavat virheasentoja ja pehmytkudoksen muutoksia muun muassa varpaiden luissa, jalan nivelissä, nilkoissa ja jalkaterissä. Muutosten vuoksi jalkapohjan painopisteet muuttuvat ja tästä syystä jalan toiminta heikkenee. Kipu ja turvotus vaikeuttavat nivelten liikkuvuutta, vähentäen jalkalihasten toimintaa, mikä taas aiheuttaa lihasten toiminnan epätasaisuutta. Näin ollen ongelmia voivat esiintyä myös alaraajoissa, alaselässä ja jopa ylävartalossa asti. 

Reumaatikon jalkojen säännöllinen hoito ammattilaisen luona auttaa ennaltaehkäisemään vaivojen pahenemista. Jalkahoitajamme neuvoo jalkojen omahoidossa, hoitaa iho- ja kynsiongelmia, antaa sinulle sopivia ohjeita jalkojen voimisteluun. Tarvittaessa jalkojen hoitaja ohjaa sopivien jalkineiden ja sukkien hankinnassa.

Jalkojenhoitajaltamme saa myös opastusta erilaisten suojien, kuten varpaanerottajan käytössä. Reumaatikon varpaat usein kääntyvät virheasentoon niin, että varpaiden hangatessa toisiaan syntyy ihorikkoja. Jalkojen hoitajamme kanssa voi yhdessä miettiä sinulle sopivan tavan painaumien ja hiertymien ehkäisyyn ja parantamiseen.

Kihti, syyt ja tavoitteet jalkojen hoitamisessa

Kihti on yleistynyt suomalaisilla lähivuosina. Kihti on aineenvaihdunnallinen sairaus, jossa elimistöön kertyy virtsahappoa eli uraattia. Saostuva uraatti kertyy niveleen aiheuttaen kihtitulehduksen. Yleisin kohta kihtitulehdukselle on ensimmäisen  varpaan tyvinivel.

Jalkojen hoitaminen ja hunnosta huolehtiminen ovat kihtiä sairastavalla tärkeää. Moni kokee jalkahoidosta olevan hyötyä kihdin hoidossa. Jalkahoitajamme pystyy myös auttamaan kihtitulehduksen aristamien varpaiden hoidossa ja muun muassa erilaisten suojien/pehmikkeiden valinnassa, joista moni saa helpostusta kihtitulehduksen ollessa päällä.

Varaa aika jalkojen hoitoon!

Uusimmat kirjoituksemme!

Ota yhteyttä

050 595 6776

terveyspalvelut@carismanterveys.fi